Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán mindenkit sokkolt - sztr
  2011-06-07 17:14:36, kedd
 
  Orbán mindenkit sokkolt - sztrájkok, tüntetések jönnek

2011. június 07. 09:50
Frissítve: 5 órája
Sztrájkok és demonstrációk következnek mostantól egymással párhuzamosan a rendvédelmi ágazatban. A szakszervezetekkel folytatott egyeztetésen Orbán Viktor kijelentette, hogy a rendvédelmi dolgozók csak az elsők a sorban, a kormány célja az, hogy 2012-től teljesen megváltoztassa a nyugdíjrendszert.

Valamivel több mint egy órát kaptak kedd reggel hét órakor a szakszervezetek arra, hogy Orbán Viktorral találkozzanak. Ez csupán arra volt elég, hogy az egyes érdekvédelmi szervezetek két percben elmondják a véleményüket. Az érdekképviseletek mindegyike azt mondta, elutasítják a kormány terveit, amely szerint a jövőben a korkedvezményes nyugdíjat eltörlik és a szerzett jogokat elveszik. Szijjártó Péter szombaton úgy nyilatkozott, hogy az 57 éves kor alatti nyugdíjas rendvédelmiek nyugdíját átneveznék juttatássá, amelyet megadóztatnának. Hétfőn pedig a parlament megszavazta az első lépést, azaz azt, hogy a nyugdíjak szabadon elvehetők, átalakíthatók szociális jutattássá.
Vége a tárgyalásoknak

Megegyezés nem született, Orbán Viktor pedig sokkolt. Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára szerint Orbán Viktor a megbeszéléseken nyilvánvalóvá tette: a rendvédelmi dolgozók csak az elsők a sorban, a kormány célja az, hogy 2012-től teljesen megváltoztassa a nyugdíjrendszert, és olyan - az eddiginél lényegesen előnytelenebb - kiszámítási módot vezessen be, ami "minél tovább a munka világában tartja az embereket".

A szakszervezeti vezetők szerint itt vége is a tárgyalásoknak - legalábbis a korkedvezményes nyugdíjról. Mint Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke mondta, nincs értelme erről a tárgyalóasztal mellett folytatni az egyeztetéseket, ezért június 16-án bohócforradalom jeligével az utcára vonulnak. Emellett jogászaik minden lehetséges fórumot megkeresnek azért, hogy a kormány ne tudja elvenni a már megszerzett nyugdíjakat.

Az FRSZ is lezártnak tekinti a megbeszéléseket, mert a kormány álláspontját sem az aktív, sem a nyugállományú rendvédelmisek esetében nem fogadják el. Előbbieknél teljesen megszűnne a korkedvezményes nyugdíj lehetősége, utóbbiak esetében pedig jöhet a nyugdíjak csökkentése, megadóztatása, hogy így "ösztönözzék" ismét munkavállalásra az érintetteket.

Más tárgyalások kezdődnek viszont a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljének kidolgozásáról. Ezt a Belügyminisztérium fogja koordinálni, és a szakszervezetek is részt vesznek benne.
Orbán elvárja, hogy rend legyen

A tárgyalások után több órával Szijjártó Péter mondta el az újságíróknak, hogy Orbán Viktor mit mondott a szakszervezeteknek. "Orbán Viktor kormányfő elvárja, hogy a rendvédelmi dolgozók minden körülmények között a rend oldalán álljanak, biztosítsák a rend fenntartását, és semmilyen módon ne álljanak át a rendbontók, a rendetlenséget szítók oldalára" - közölte.

Mit mondta, Orbán Viktor világossá tette, hogy a rendvédelmi dolgozók és a kormány egy oldalon állnak, a választóvonal ugyanis nem a kabinet és a rendvédelmisek, hanem a rend oldalán állók és a rendbontók között húzódik.

Nagy Linda, a Belügyminisztérium szóvivője arról beszélt, hogy Pintér Sándor tárcavezető folytatni fogja a tárgyalásokat a rendvédelmi szakszervezetekkel az életpályamodellel kapcsolatban. Ezt az egyeztetést a tervek szerint szeptember közepéig zárják le, és remélik, hogy a modell főbb elemei a jövő év elejével hatályba lépnek.

http://hirszerzo.hu/belfold/20110607_orban_rendvedelmi_targyalas#utm_source=hsz_d aily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_06_07&utm_content=t op


***************

JÖN A -2/3-AD :) ???

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyugdíjrendszert, megadóztatnának, korkedvezményes, szakszervezetek, bohócforradalom, megbeszéléseket, megbeszéléseken, munkavállalásra, kidolgozásáról, tárgyalásoknak, rendvédelmisek, tárgyalóasztal, rendetlenséget, szakszervezeti, egyeztetéseket, megváltoztassa, választóvonal, rendvédelmiek, átalakíthatók, találkozzanak, nyilvánvalóvá, tárgyalásokat, demonstrációk, nyugállományú, megadóztatása, előnytelenebb, fenntartását, véleményüket, érdekvédelmi, kijelentette, egyeztetésen, párhuzamosan, újságíróknak, álláspontját, kapcsolatban, érintetteket, rendvédelmi ágazatban, rendvédelmi dolgozók, kormány célja, órát kaptak, szakszervezetek arra, egyes érdekvédelmi, érdekképviseletek mindegyike, kormány terveit, korkedvezményes nyugdíjat, szerzett jogokat, parlament megszavazta, első lépést, nyugdíjak szabadon, megbeszéléseken nyilvánvalóvá, eddiginél lényegesen, munka világában, Orbán Viktor, Orbán Viktorral, Szijjártó Péter, Pongó Géza, Független Rendőrszakszervezet, Mint Árok Kornél, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének, Nagy Linda, Pintér Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Alázat  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Julian Brass gondolata  Egy hatékony szolga  Sose bánj semmit  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Ami embereknek lehetetlen, az...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Mírjam barát...  210 éve született a SZÓZAT meg...  képre írva  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Egy bizonyos határt  Az engedelmesség miért nem vál...  Esti kép  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Sokan azt tartják  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png virág  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  képre írva  A másik dolog,  Ne kapaszkodj magasabbra,  Neked tudnod kell  Zilahy Lajos gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Nem tudhatod  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Bounty krémes  Png ház  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png fotel  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fekete István - Akác  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png telefon  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png kislány  Rátalálsz  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Nem számIt  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyi telefonál  Szabolcska Mihály – Ákác...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit 
Bejegyzés Címkék
rendvédelmi ágazatban, rendvédelmi dolgozók, kormány célja, órát kaptak, szakszervezetek arra, egyes érdekvédelmi, érdekképviseletek mindegyike, kormány terveit, korkedvezményes nyugdíjat, szerzett jogokat, parlament megszavazta, első lépést, nyugdíjak szabadon, megbeszéléseken nyilvánvalóvá, eddiginél lényegesen, munka világában, szakszervezeti vezetők, korkedvezményes nyugdíjról, tárgyalóasztal mellett, utcára vonulnak, kormány álláspontját, nyugállományú rendvédelmisek, korkedvezményes nyugdíj, nyugdíjak csökkentése, tárgyalások után, rend oldalán, rend fenntartását, rendetlenséget szítók, oldalon állnak, választóvonal ugyanis, rendbontók között, életpályamodellel kapcsolatban, tervek szerint, modell főbb, nyugdíjrendszert, megadóztatnának, korkedvezményes, szakszervezetek, bohócforradalom, megbeszéléseket, megbeszéléseken, munkavállalásra, kidolgozásáról, tárgyalásoknak, rendvédelmisek, tárgyalóasztal, rendetlenséget, szakszervezeti, egyeztetéseket, megváltoztassa, választóvonal, rendvédelmiek, átalakíthatók, találkozzanak, nyilvánvalóvá, tárgyalásokat, demonstrációk, nyugállományú, megadóztatása, előnytelenebb, fenntartását, véleményüket, érdekvédelmi, kijelentette, egyeztetésen, párhuzamosan, újságíróknak, álláspontját, kapcsolatban, érintetteket, nyilatkozott, előbbieknél, rendvédelmi, szervezetek, rendvedelmi, megszavazta, körülmények, csökkentése, tárcavezető, következnek, ösztönözzék, nyugdíjakat, megszerzett, koordinálni, egyeztetést, tárgyalások, biztosítsák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.